Naša spletna stran uporablja piškotke za potrebe analize obiskanosti. Več o tem si lahko pre​berete v Politiki zasebnosti​.
  Se strinjam / ​Se ne strinjam

​​Poslovna inteligenca

Poslovna inteligenca je pridobivanje ključnih informacij za pravilne poslovne odločitve, ob pravem času.

Poročanje je pomemben del skoraj vseh poslovnih procesov. Poleg klasičnih poročil še obstaja način, kako pridobiti čim več informacij in vpogled v obstoječe podatke. Ta način se imenuje Poslovna inteligenca (BI).

 

Iz podatkov pridobite novo vrednost

Dobra informacijska podpora v podjetju je osnova za uporabno poslovno inteligenco. V Agitavitu vam v obstoječem  IT okolju vzpostavimo primerno podatkovno skladišče (Data Warehouse - DW) in poskrbimo, da se pravi podatki stekajo v pravi obliki ob pravem času. V kolikor niste zadovoljni s kvaliteto podatkov v vaših obstoječih sistemih oziroma se izkaže, da teh ni, vam lahko s svetovanjem ali s primerno programsko opremo priskočimo na pomoč.


​​Poslovni namen

V sodelovanju z vami v toku analize ugotovimo vaše potrebe in opredelimo osnovni poslovni namen uvedbe poslovne inteligence: vrtanje po sumarnih podatkih (OLAP), statistike in iskanje vzorcev (Data Mining), projekcije v prihodnost in analize scenarijev (Business Intelligence - BI), učenje iz vzorcev zgodovinskih podatkov in lastnega strokovnega znanja (Artificial Intelligence), ekspertni sistemi.  V skladu s tem lahko v Agitavitu nato pravilno izberemo, pripravimo, obdelamo in predvsem interpretiramo podatke, ki bodo služili vašemu poslovnemu namenu.

 


 

Zakaj poslovna inteligenca?

Tovrstne vpoglede v stanje in trende podjetja lahko za različne namene potrebujejo različni vodstveni profili podjetja (projektna pisarna, vodje oddelkov, tehnični direktorji, služba za upravljanje s kvaliteto, kadrovska služba, direktorji programov...) Ker so želene informacije zbrane zelo pregledno in uporabniku prijazno (z uporabo 2D in 3D grafikonov, gnezdenih tabel, semaforjev, kazalčnih merilcev...), se ta lahko hitro odloča in ukrepa. Hitre in kvalitetne odločitve v današnjem poslovnem svetu določajo zmagovalce. Bodite med njimi!

​​​​​​​