V sklopu letošnjega Dneva slovensko-nemškega gospodarstva na Bledu je direktorica Anka Brus iz rok predsednice Slovensko-nemške gospodarske zbornice Gertrud Rantzen prejela plaketo finalista Nagrade nemškega gospodarstva. To bilateralno priznanje, s katerim so peto zaporedno leto nagradili najpomembnejše tehnične, podjetniške in intelektualne inovacije podjetij v Sloveniji, je letos prejela Založba Rokus Klett. Med finaliste smo se sicer uvrstili že v lanskem letu.

Izven Slovenije ustvarimo preko 70 odstotkov prometa, glede na število in obseg izpeljanih projektov pa je Nemčija že od ustanovitve med našimi največjimi in najpomembnejšimi trgi. Večje projekte nam zaupajo nemška podjetja iz javne uprave, farmacevtske, letalske, zavarovalniške, proizvodne in elektro industrije. V želji po nadgrajevanju poslovnih odnosov z nemškimi podjetji smo lani postali člani Slovenske-nemške gospodarske zbornice, ki s svojimi izkušnjami in bogatim strokovnim znanjem na nemškem trgu zastopa interese in cilje slovenskih članskih podjetij. Kot strokovnjaki na področju informacijske tehnologije se znotraj zbornice udeležujemo strokovnih dogodkov in izmenjevanj znanja s strokovnjaki nemških podjetij, ki delajo v Sloveniji, in domačih podjetij, ki poslujejo na nemškem trgu.

 

Gertrud Rantzen, predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice predaja plaketo finalistov za Nagrado nemškega gospodarstva Anki Brus, direktorici Agitavit Solutions. (foto: AHK)