AmCham Slovenija v okviru programa Best of the Best išče in nagrajuje najboljše poslovne prakse. S projektom ‘S pametnimi odpadki korak k čistejšemu okolju’ smo v sodelovanju z Javnim podjetjem komunala Brežice osvojili naslov najboljšega v sklopu Inovativnost, s čimer smo si priborili tudi uvrstitev v finale izbora Best of the best za najboljšo prakso leta 2019.

V okviru projekta Best of the Best AmCham Slovenija že peto leto zapored izpostavlja, predstavlja in nagrajuje najboljše poslovne prakse. Izjemni projekti in najboljše poslovne prakse po njihovih besedah v slovenski poslovni prostor vnašajo nova znanja, pristope, izdelke, procese in poslovne modele na inovativen način.

»V sklopu projekta Best of the Best je v petih sezonah sodelovalo več kot 110 projektov. Vsako leto je velika gneča v sklopu Inovativnost. Številne poslovne prakse kažejo na to, da smo v slovenski poslovni skupnosti inovativni in ustvarjalni – tako od produktnih, trajnostnih pa do inovacij poslovnih modelov in socialnih inovacij,” so med drugim poudarili organizatorji.

Naziv najboljšega v sklopu Inovativnost in s tem uvrstitev v finale za najboljšo prakso leta 2019 je na dogodku po izboru občinstva, komisije Best Practice Academy in aktivnega poslušalca pripadel našemu projektu ‘S pametnimi odpadki korak k čistejšemu okolju’, ki ga izvajamo v sodelovanju z Javnim podjetjem komunala Brežice.

Ob razglasitvi zmage na finalu sklopa Inovativnost se je naša ekipa zahvalila vsem, ki so glasovali za njih, in dodala, da je varovanje okolja pomembna tematika, na katero je potrebno opozarjati. »Ob tem vse pozivamo, da se zavedamo pravilnega ločevanja in odlaganja odpadkov, mi pa si bomo še naprej prizadevali, da bomo izboljšali naš delovni proces in okolijske razmere v državi,« je še poudaril Marko Ferenčak iz Javnega podjetja komunala Brežice.

V sklopu Inovativnost sta se poleg našega predstavila še projekta:

  • BTC: BTC Living Lab – City As a Lab,
  • Bajda: Bajda-Ultra Vergin.

Kot zmagovalci sklopa Inovativnost se bomo skupaj z zmagovalcema sklopov Motivacija in Povezovanje konec leta potegovali za naziv najboljše poslovne prakse v letu 2019 – Best of the Best 2019.

 

Želite izvedeti več o projektu? Vabljeni k branju študije primera S pametnim praznjenjem zabojnikov za odpadke korak k čistejšem okolju.