AmCham Slovenija v okviru programa Best of the Best išče najboljše poslovne prakse. S projektom ‘S pametnimi odpadki korak k čistejšemu okolju’ smo v sodelovanju z Javnim podjetjem komunala Brežice osvojili naslov najboljšega v sklopu Inovativnost, v finalnem izboru Best of the best za najboljšo prakso leta 2019 pa smo zasedli končno drugo mesto med vsemi prijavljenimi projekti.

V okviru programa Best of the Best AmCham Slovenija že peto leto zapored izpostavlja, predstavlja in nagrajuje najboljše poslovne prakse. Izjemni projekti in najboljše poslovne prakse po njihovih besedah v slovenski poslovni prostor vnašajo nova znanja, pristope, izdelke, procese in poslovne modele na inovativen način. Namen programa je predstavitev in izpostavitev izjemnega dela zaposlenih v podjetjih, ki so člani AmCham Slovenija, ter predstavitev uspešnih zgodb in poslovnih praks, ki so lahko vzor in motivacija za slovensko gospodarstvo.

V polfinalnem izboru, v katerem smo se med sabo pomerile najbolj inovativne prakse pri nas, smo bili s projektom ’S pametnimi odpadki korak k čistejšemu okolju’  prepoznani kot najboljša praksa in se tako uvrstili v finalni izbor zmagovalcev vseh treh kategorij (Inovativnost, Motivacija, Povezovanje).

Najboljša praksa med najboljšimi je bila izmed treh finalistov izbrana na AmCham Poslovnem zajtrku ’Zgodbe najboljših med najboljšimi’.  Skupna ocena za posamezno najboljšo prakso je bila sestavljena iz treh enakovrednih delov: spletno glasovanje, glas strokovne žirije in glasovanje na zaključnem dogodku. Ekipa Agitavit Solutions in Komunale Brežice je zasedla prvo mesto po izboru strokovne žirije ter drugo mesto v spletnem glasovanju in glasovanju udeležencev zaključnega dogodka. Skupno smo tako zasedli odlično drugo mesto med vsemi prijavljenimi praksami.

Naziv najboljše poslovne prakse leta 2019 – Best of the Best 2019 – je pripadel podjetjema Danfoss Trata in Petrol s prakso ’Slovenija, povezana v energetiki: izložba globalnih trendov’.

 

Hvala vsem, ki ste v našem projektu prepoznali dodano vrednost in nam v spletnem glasovanju izbora pripisali vaš glas!

 

Želite izvedeti več o podrobnostih projekta? Vabljeni k branju študije primera S pametnim praznjenjem zabojnikov za odpadke korak k čistejšem okolju.