Združenje Manager je petnajsto leto podelilo priznanja Artemida za trajni prispevek k razvoju ženskega managementa. Ena od dveh letošnjih prejemnic je tudi Anka Brus, direktorica Agitavit Solutions. S prejemom se je pridružila elitni skupini menedžerk, ki v slovenskem prostoru izstopajo pri ustvarjanju dodane vrednosti v svojih podjetjih in organizacijah.

Sekcija managerk pri Združenju Manager je na prvem letnem srečanju članov in ključnih nosilcev političnih funkcij v slovenskem prostoru v ljubljanskem Grand hotelu Union v podelila Artemidepriznanja uspešnim ženskam, ki so prvič zasedle vodilno mesto v srednje veliki ali veliki gospodarski družbi oziroma pomembni negospodarski družbi z več kot 50 zaposlenimi. Namen priznanja je prepoznavati vodilne managerke ter njihovo vlogo v ustvarjanju dodane vrednosti v podjetju ali organizaciji. Prav tako želijo organizatorji spodbuditi ženske, da se odločijo za managerske izzive v gospodarstvu in javni upravi ter stopijo na prvo, najodgovornejše mesto v organizaciji.

Letos dve prejemnici

Združenje Manager je s tem časnim priznanjem letos nagradilo dve managerki. Poleg Sonje Šmuc (generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije) je prejemnica tudi direktorica Anka Brus, ki je vodenje podjetja Agitavit Solutions prevzela leta 2015. »Direktorske poti nisem načrtovala, ta je izbrala mene. Priznanje Artemida je zame dokaz več, da sem se pred štirimi leti, ko sem stopila za krmilo Agitavit Solutions, odločila pravilno. Počaščena sem, da sem se s prejemom nagrade znašla v družbi uglednih kolegic. Tudi v prihodnje bom ostala zavezana ciljem in vrednotam, v katere verjamem, ter jih živeti tako poslovno kot tudi zasebno,« je po prejemu nagrade poudarila Anka.

 

Anka Brus, direktorica podjetja Agitavit Solutions d.o.o., je s tehnologijo neločljivo povezana vso kariero. Danes je s svojo energijo in pozitivnostjo zgled številnim sodelavkam in drugim ženskam v panogi informacijske tehnologije.
Na področje naravoslovja jo je zanesel študij, saj je na Univerzi v Ljubljani diplomirala iz uporabne matematike. Po zaključku magistrskega študija se je pridružila projektu razvoja prvega slovenskega elektronskega telefonskega imenika, s časom pa je postala projektna vodja ter se posvetila tudi področju poslovne analize in načrtovanja informacijskih rešitev. Z možem Mišom sta v letu 2003 še z enim zaposlenim vstopila na samostojno podjetniško pot. Iz njune ideje – trgu ponuditi napredne, po meri zgrajene informacijske rešitve za povečevanje konkurenčne prednosti podjetij – je nastalo podjetje Agito (danes Agitavit Solutions). Večino let je Anka delala kot analitik in vodja projektov, hkrati pa je z rastjo podjetja prevzemala dodatne vloge.
Leta 2015 je prevzela vodenje podjetja Agitavit Solutions. Danes že več kot 90 sodelavcev v podjetju pod Ankinim vodstvom strankam rešuje najrazličnejše poslovne izzive s pomočjo informacijske tehnologije. Sodelujejo z večjimi slovenskimi družbami, kot so Krka, GEN-i, A1, Kolektor, Pošta Slovenije in Abanka, ter z zvenečimi imeni svetovnega gospodarstva, med katerimi sta tudi Sandoz Group in Hilti Corporation. V zadnjih letih povečujejo rast in tržni delež na nemškem trgu, razvijajo in tržijo lastne produkte ter usmerjajo svoje raziskave tudi v razvoj novih področij.
Anka se po zaključku delovnika vrača domov k sinovoma, starima 15 in 14 let.

 

Direktorica Anka Brus med zahvalo ob prejemu nagrade Artemida
(foto: Andraž Kobe)

Anka Brus, direktorica Agitavit Solutions, in Sonja Šmuc, generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije
(foto: Andraž Kobe)