Ernst & Young Slovenija je peto zaporedno leto izdal knjigo Družinsko podjetništvo Slovenija, v kateri vsako leto predstavijo zgodbe izbranih desetih uspešnih in zanimivih slovenskih družinskih podjetij. V prispevku Z zaupanjem v lastno znanje in osebne vrednote do milijonskih IT-rešitev letošnje izdaje knjige so zapisali tudi zgodbo Agitavit Solutions.

Družinska podjetja glede na raziskavo Ernst & Young Slovenija predstavljajo večino podjetij v Sloveniji in so gonilna sila gospodarstva. Od leta 2014 tako v sklopu raziskovanja slovenskega družinskega podjetništva izdajajo publikacijo, s katero želijo spodbuditi pozitivne zgodbe in vidike družinskega podjetništva. Vsako leto predstavijo izbranih 10 podjetij, z letošnjo peto knjigo pa so torej predstavili že petdeset podjetij.

Poleg Agitavit Solutions d.o.o. so v knjigi Družinsko podjetništvo Slovenija 2018 predstavili podjetja: Ciciban, Damatech d.o.o., Logar trade d.o.o., Lumar IG d.o.o., Marmor Hotavlje, Oblak Group, Pivovarna Brewery Pelicon, Polycom Skofja Loka d.o.o., Rigo in TERA Tolmin. »Čeprav so si našteta podjetja med seboj zelo različna, pa je njihov skupni imenovalec poleg uspešnosti tudi ta, da vsa pritrjujejo temu, da je družinska povezanost ključna za njihov podjetniški uspeh. Sodelujoča podjetja letos še posebej poudarjajo pomen odgovornosti in medsebojnega zaupanja. Prav tako pa poudarjajo tudi pomen tega, da si vzamejo dovolj časa za družino in ne samo za podjetje,« so v spremni besedi publikacije orisali skupne točke izbranih družinskih podjetij.

 

Vabimo vas k branju prispevka Z zaupanjem v lastno znanje in osebne vrednote do milijonskih IT-rešitev, v katerem je predstavljena naša zgodba.