Metodološka komisija projekta Gazela nas je uvrstila med tri nominirance za gazelo osrednje Slovenije. V izboru za slovensko gazelo si prizadevajo nagraditi podjetja, ki jih odlikujejo hitra rast, prilagodljivost in dinamična podjetnost. Za laskavi naziv regijske gazele sta se letos poleg nas potegovali tudi podjetji Elektrina d.o.o. in Don don d.o.o., na prireditvi v Šolskem centru Ljubljana pa je slavilo slednje.

Projekt izbora najboljšega najhitreje rastočega slovenskega podjetja, ki ga organizira časopisna družba Dnevnik, poteka od leta 1991, Agitavit Solutions pa je bil za laskavi naziv nominiran že v letu 2011. »Ljubljanska gazela, specializirana za razvoj in uvedbo informacijskih rešitev, ki skoraj tri četrtine storitev proda na tujih trgih, si konkurenčno prednost krepi z lastno razvojno platformo,« so na strani projekta Gazela izpostavili o Agitavit Solutions ob letošnji razglasitvi nominirancev osrednje Slovenije.

Sicer je regija osrednje Slovenija v primerjavi z drugimi petimi regijami, v katerih potekajo regionalni izbori Gazela, izstopa po vseh kazalnikih – tako po številu na novo odprtih delovnih mest in dodani vrednosti kot tudi po rasti prodaje. Sto najhitreje rastočih podjetij po indeksu rasti prodaje med letoma 2011 in 2016 je namreč v tem obdobju odprlo 3159 delovnih mest, kar pomeni kar 310-odstotno rast, medtem ko jih je preostalo gospodarstvo 1274. Rast prodaje pri najhitreje rastočih podjetjih je kar 375-odstotna, v regiji 10-odstotna.

Razglasitev zlate gazele 2017 bo 25. oktobra v Cankarjevem domu v Ljubljani.