Jasna vizija z informacijsko tehnologijo podpreti podjetja pri njihovi rasti in razvoju je pred 18 leti začela pisati zgodbo Agitavit Solutions. Temu vodilu ostajamo zvesti vse do danes, kar dokazujejo tudi številni dosežki.

Začetki Agitavita segajo v leto 2003. Takrat z imenom Agito je podjetje nastalo iz želje podpreti stranke pri digitalni preobrazbi ter s pomočjo tehnologije prispevati k uresničitvi njihove vizije in ciljev. Na poti v polnoletnost smo skupaj s sodelavci, naročniki in partnerji dosegali različne mejnike.

Prvi pomembnejši se je zgodil štiri leta po ustanovitvi, postali smo namreč zlati Microsoft partnerji. Zlato partnerstvo predstavlja najvišjo stopnjo strokovnega in praktičnega znanja v Microsoftovih tehnologijah. Slednjega z ustreznim znanjem naših strokovnjakov in uspešno zaključenimi referenčnimi projekti vsako leto še dodatno utrjujemo. Danes naš nabor kompetenc šteje devet zlatih.

Trdno in predano delo nam je leta 2008 prineslo prvi večji projekt izven meja Slovenije, magična številka sedem (let delovanja) pa dve leti kasneje naziv Microsoftov partner leta za centralno in vzhodno Evropo. Hkrati smo se uvrstili tudi med tri finaliste izbora najboljših Microsoftovih partnerjev za razvoj IT rešitev na svetu.

Leta 2011 je našo poslovno učinkovitost opazila tudi slovenska strokovna javnost in nas nominirala za Gazelo − najhitreje rastoče podjetje v Sloveniji. Prav tako nam je Bisnode priznal najvišjo bonitetno oceno AAA, ki smo jo obdržali do danes.

Nagrade in priznanja, podeljena Agitavit Solutions

Štiri leta kasneje smo obeležili že 15 let delovanje. V tem štiriletnem obdobju, med leti 2014 in 2018, smo prejeli nagrado Gospodarska zbornica Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke ter se prvič uvrstili med finaliste Zlate niti. Leta 2019 smo v lastno rešitev za digitalizacijo kadrovskih procesov eHRM vključili že več kot 14.000 zaposlenih iz različnih podjetji in dejavnosti.

Lansko koronavirusno leto je bilo izziv za vse. Kljub vsemu dogajanju smo pogumno korakali naprej in bili nagrajeni. Letne prihodke smo povečali za več kot 20 %, z izidom študije primera pa obeležili tudi dolgoletno partnersko sodelovanje z globalnim podjetjem Hilti.

Kako smo se razvijali interno?

Na samem začetku delovanja, leta 2003, je podjetje štelo le dva sodelavca. Od takrat je število projektov in zaposlenih raslo, tako smo se devet let po ustanovitvi preselili v nove prostore, deseto leto delovanja pa praznovali že z več kot 50 sodelavci. Leta 2018 smo odprli poslovno enoto v Mariboru ter izvedli premierni interni hackathon.

Ker se v Agitavitu zavedamo pomena zadovoljnih in zavzetih sodelavcev ter transparentne interne komunikacije, smo se 2019 lotili temeljite prenove sistema nagrajevanja zaposlenih in vzpostavitve novega sistem kariernih poti. Hkrati se agilno prilagajamo novim razmeram in vzpostavljamo nove pristope sodelovanja ter poti interne komunikacije. Lansko leto nam je prineslo že 100. sodelavca.

»Pot v odraslost nam je prinesla številne izzive, s katerimi smo se pogumno soočili in skupaj veselili uspehov. Najbolj ponosna sem na to, da do danes ostajamo zvesti svojim vrednotam: usmerjenosti k stranki, kakovosti, znanju in sodelovanju,« je ob praznovanju mejnika poudarila direktorica Anka Brus.