V času množičnega dela od doma vse več našega časa preživimo v orodju Microsoft Teams. Veliko črnila je bilo že prelitega o tem, kaj vse nam omogoča, mi pa smo se odločili poiskati tiste bombončke, za katere do zdaj morda še niste vedeli, pa bi utegnili izboljšati vašo izkušnjo.

1. Zameglite vaše ozadje med sestankom

Če med video klicem niste zadovoljni z vašim trenutnim ozadjem, ga lahko enostavno zameglite. Vaša slika bo čista, med tem ko bo vse, kar se pojavi za vami, privlačno zakrito.

Na kakšen način uredite zameglitev? Po začetku sestanka oziroma video klica med možnostmi na sliki  izberite More Options > Blur my background.

2. Vklopite temni način (Dark mode)

Z vedno več telefoni, ki uporabljajo OLED zaslone, temni način (t.i. Dark mode) pridobiva vse več pristašev. To je tudi verjetno eden od osrednjih razlogov, zakaj je ta način podprt tudi v Microsoft Teams.

Nastavitev omogočite tako, da v zgornjem desnem kotu izberete vašo fotografijo in nato možnost Settings. Pod možnostjo General v razdelku Theme izberete Dark. Vaši Teamsi bodo takoj preklopili na temni način.

 

3. Posnemite vaše sestanke in si jih oglejte kasneje

Bi si želeli vaš sestanek ogledati tudi po zaključku pogovorov? V Teams lahko prav tako snemate vaše sestanke in skupinske klice (ni pa funkcionalnost na voljo za klice ena na ena). Po začetku sestanka izberite možnost More options > Start recording.

Vsi udeleženci sestanka bodo o tem, da se klic trenutno snema, tudi obveščeni. Po zaključku bo videoposnetek shranjen na Microsoft Stream in tako pripravljen na predvajanje. Obvestilo o tem, da je na voljo, se bo pojavilo tudi v pogovornem oknu sestanka.

4. Uporabite @ in pritegnite pozornost sodelavcev

Želite zagotoviti, da so vaši sodelavci zagotovo obveščeni? Pozornost sodelavcev lahko enostavno pridobite s tem, da jih označite s pomočjo simbola @. Ne samo osebe, na Teams lahko:

  • označite ekipo, s čimer so obveščeni vsi njeni člani,
  • označite kanal, s čimer so obveščeni vsi, ki so kanal dodali med priljubljene.

Bodite pozorni: to možnost mora predhodno dovoliti lastnik ekipe.

 

5. Oglejte si organizacijsko strukturo sogovornika

Ena od možnosti, ki jih ponuja Teams, je organizacijski pogled na posameznika. Razkriva vam, kdo je nadrejeni in podrejeni sodelavec vašega kontakta, kar je priročna funkcionalnost predvsem v večjih organizacijah.

Do njega dostopate v razdelku za komunikacijo (Chat). Na pogovornem oknu vašega kontakta lahko v zavihku Organization dostopate do organizacijske strukture posameznika, prav tako pa bližnjico do Organization najdete tudi s klikom na profilno fotografijo posameznika (View organization).

 

 

 

Želite izvedeti več informacij o sodelovanju in komunikaciji z Office 365? Vabljeni k ogledu videoposnetka spletnega seminarja Kje pa vas Office 365 žuli: komunikacija in sodelovanje v praksi. Več informacij najdete TUKAJ.
AVTOR
Niko Dolenc

Niko Dolenc

Svetovalec za Microsoft 365
OCENITE ZAPIS