Po oceni bonitetne hiše Bisnode se tudi v letošnjem letu uvrščamo v najvišji bonitetni razred AAA, kar potrjuje našo zanesljivost in kredibilnost za sodelovanje. V Sloveniji tako spadamo med 9,6 odstotka najboljših poslovnih subjektov. Bonitetno odličnost AAA smo sicer dosegli peto zaporedno leto.

Bisnode ima večletno tradicijo podeljevanja certifikatov bonitetne odličnosti, Agitavitu pa ga podeljuje od leta 2015. Bonitetno odličnost AAA je v letošnjem letu od 176.464 registriranih aktivnih podjetij v Sloveniji doseglo 16.980 oziroma 9,6 odstotka, v naši dejavnosti (J 62.020 Svetovanje o računalniških napravah in programih) pa od registriranih 1487 podjetij zgolj 253.

Bonitetna ocena odličnosti predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost gospodarskih subjektov. Temelji na računovodskih izkazih subjektov za zadnje poslovno leto in napoveduje varnost poslovanja v naslednjih dvanajstih mesecih. Med drugim so sestavni del ocene tudi ocena plačilne sposobnosti, kreditna sposobnost, zadolženost, dobičkonosnost in razni drugi kriteriji tveganosti poslovanja s podjetjem.

 

 width=400

 

Slika: Bonitetna ocena odličnosti Agitavit Solutions.