Bonitetna hiša Bisnode je Agitavit Solutions tudi letos uvrstila v najvišji razred bonitetne odličnosti v Sloveniji, kar odraža našo nadpovprečno bonitetno vrednost ter potrjuje pretekle dosežke, trgu pa zagotavlja našo verodostojnost in zanesljivost za sodelovanje. Bonitetno odličnost AAA smo sicer dosegli četrto zaporedno leto.

Bisnode, največja partnerska družba bonitetne hiše Dun & Bradstreet, ima večletno tradicijo podeljevanja certifikatov bonitetne odličnosti v 18 evropskih državah, Agitavitu pa certifikat bonitetne odličnosti AAA podeljuje od leta 2015. Po analizah za letošnje leto spadamo med 9,2 odstotka najboljših poslovnih subjektov v Sloveniji in se tako uvrščamo v najvišji razred AAA. V Sloveniji je letos med vsemi 171.786 registriranimi podjetji bonitetno odličnost doseglo zgolj 15.749 podjetij. V naši dejavnosti (J 62.020 Svetovanje o računalniških napravah in programih) je od registriranih 1472 podjetij mednarodno priznane standarde bonitetne odličnosti doseglo le 242 podjetij.

Bonitetna ocena odličnosti predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost gospodarskih subjektov. Temelji na računovodskih izkazih subjektov za zadnje poslovno leto in napoveduje varnost poslovanja v naslednjih 12 mesecih. Metodologija za določitev bonitetne ocene odličnosti temelji na statističnih modelih, ki napovedujejo verjetnost stečaja, izbrisa in blokade v prihodnjih dvanajstih mesecih poslovanja gospodarskega subjekta. Statistični modeli so zgrajeni na podlagi finančnih kazalcev poslovanja gospodarskih subjektov (zadolženost, likvidnost, uspešnost in učinkovitost) za zadnja tri leta ter na podlagi negativnih dogodkov (stečaj, izbris, blokada) v izbranem obdobju.

 

Slika: Bonitetna odličnost Agitavit Solutions 2018.