Novica april 2022

Z AMZS prejemniki priznanja MEGA pospešek

Na Slovenskem kadrovskem kongresu 2022 smo z AMZS d.d. za skupni projekt uvedbe mentorstva in coachinga prejeli priznanje MEGA pospešek 2022. Z njim ozaveščajo o pomembnosti medsebojnega sodelovanja in vseživljenjskega učenja v podjetjih.

Priznanje MEGA (medgeneracijsko aktivno podjetje) prepoznava organizacije, ki z dobro prakso zmanjšujejo stereotipe o posameznih generacijah delavcev, ozaveščajo o pomembnosti spodbujanja medgeneracijskega sodelovanja in vseživljenjskega učenja ter ju spodbujajo s konkretnimi ukrepi.

Med prejemniki nagrad 2022

Natečaj je letos potekal drugič. Na osrednjem odru Slovenskega kadrovskega kongresa sta priznanje MEGA pospešek 2022 prevzeli Staša Jager, HR Business Partner v Agitavit Solutions, in Nastja Drolc, strokovna sodelavka za kadrovske zadeve v AMZS.

Staša je ob prejemu med drugim poudarila: »Sodelovanje in stalno učenje sodelavcev sta v osrčju naše kulture in nas še bolj povezujeta. Priznanje MEGA je potrditev, da z osredotočenostjo na ti dve vrednoti delamo prave stvari, in nam vliva samozavest za oblikovanje novih agilnih programov. Ponosni smo, da stalno gradimo vključujoče delovno okolje za sodelavce, v katerem lahko prav vsak prek povezovanja in vseživljenjskega učenja izkoristi svoje potenciale.«

Priznanje MEGA pospešek 2022 je poleg Agitavita in AMZS prejelo tudi podjetje Elektro Ljubljana. Priznanje MEGA navdih 2022 so v Hotelu Bernardin podelili petim delodajalcem: Iskra, Hisense Europe, Lek, Ljubljanske mlekarne in Generali zavarovalnica. Na letošnjem natečaju so lahko sodelovala vsa podjetja oziroma organizacije iz gospodarstva, javnega in nevladnega sektorja, v katerih smo v letu 2021 spodbujali sodelovanje različnih generacij sodelavcev ter uvajali dobre prakse medgeneracijskega sodelovanja v poslovne procese. Osnova za podelitev priznanj MEGA je bila ocena strokovne komisije.

V okviru Slovenskega kadrovskega kongresa je potekala tudi okrogla miza ‘Z medgeneracijskim sodelovanjem zmagujemo vsi’, kjer smo kot prejemniki priznanja skupaj z AMZS predstavili svoje dobre prakse.

O projektu

Hitro spreminjanje zahtev trga informacijske tehnologije nas pripravlja do tega, da se učimo in izboljšujemo ter na spremembe hitro odzivamo. V podjetjih AMZS in Agitavit Solutions cenimo znanje, ki je ena od naših skupnih vrednot. Prepoznali smo, da imajo naši sodelavci na različnih področjih in nivojih veliko tako eksplicitnega kot tudi tihega znanja. Iskali smo način, s katerim bi obstoječe znanje v čim večjem obsegu lahko delili med sabo in se spodbujali k rasti. Nastala sta mentorski program Agitavit UP (Upgrade Performance) v Agitavit Solutions ter Interno mentorstvo in coaching v AMZS.

Naš cilj je bilo medgeneracijsko sodelovanje ter profesionalna ter osebna rast sodelavcev. S projektom smo tudi formalno vzpodbudili sodelavce k prenosu znanja na različnih projektih oz. kompetencah, z internim coachingom pa smo v oporo vsem tistim sodelavcem, ki si želijo osebne rasti. Z medgeneracijskim sodelovanjem smo želeli na eni strani ohranjati vitalnost starejše delovne sile − aktivno organizirani procesi deljenja znanja v organizaciji prinesejo tudi sodelovanje in vključevanje različnih deležnikov, s tem pa tudi starejši zaposleni pridobijo občutek, da je njihov doprinos v podjetju še vedno prepoznan in cenjen, na drugi strani pa imajo mlajši sodelavci dostop do ogromne količine tihega znanja ter podporo pri kariernem razvoju.

Želite sodelovati z nami?

Pogovorili se bomo o vaših poslovnih izzivih in njihovemu reševanju. Izpolnite obrazec in v kratkem se vam bomo oglasili.

© 2024 - Agitavit