Webinar februar 2024

Spletni dogodek: Skrivnosti uspešnega nagrajevanja sodelavcev

Kako oblikovati sistem nagrajevanja, da bo dosegal svoj namen? Dobre prakse nagrajevanja sodelavcev sta predstavili podjetji Kovintrade in Knauf Insulation. Pokukali bomo tudi v projekt prenove sistema nagrajevanj v Agitavit Solutions.

Med drugim smo izvedeli:

   1. Kako pri nagrajevanju sodelavcev upoštevati raznolikost delovnih mest?
   2. Na kakšen način z drobnimi pozornostmi graditi interno kulturo?
   3. Kje začeti pri prenovi sistema nagrajevanj zaposlenih?
   4. Konkretne primere nagrajevanja v srednje velikem in velikem podjetju.


Finančne
ali nefinančne nagrade so lahko odlično orodje za spodbujanje zavzetosti ter grajenje interne kulture.

Na spletnem dogodku smo spoznali sistem nagrajevanja v trgovskem podjetju Kovintrade d.d. Na kakšen način so ga prilagodili specifikam različnih delovnih mest (komerciala, skladišče itd.), smo prisluhnili Adviser for Human Resource Development Tamari Audič.

Prav tako smo izvedeli, kako v Knauf Insulation d.o.o z nefinančnimi nagradami spodbujajo, da sodelavci vsak dan živijo želene vrednote in interno kulturo. Njihovo prakso je orisala HR Associate Anja Megušar.

Deljenje izkušenj smo zaokrožili z vpogledom v prenovo sistema nagrajevanja v IT-podjetju Agitavit Solutions d.o.o. Ključne korake, kako so se lotili projekta, ter rezultate in lekcije, ki so jih pri tem naučili, sta predstavila HR Business Partner Eva Sirc Mitrovič in Project Manager Jernej Luci.

Agenda

09:00
Nagrajevanje: motivacija ali nujnost
Nagrajevanje: motivacija ali nujnost

Z novim sistemom sistematizacije in nagrajevanja so v podjetju Kovintrade vnesli kar nekaj novosti. V predavanju smo izvedeli, na kakšen način nagrajujejo sodelavce in kakšen vpliv na njihovo delo pri tem zaznavajo.

Prav tako smo se seznanili, kako so z izobraževanji podprli vodje pri razumevanju novega sistema nagrajevanja in učinkovitem podajanju povratnih informacij sodelavcem. Pogledali smo tudi področja, na katerih opažajo priložnosti za izboljšave.

09:25
Z drobnimi pozornostmi do krepitve sodelovanja in izkazovanja vrednot
Z drobnimi pozornostmi do krepitve sodelovanja in izkazovanja vrednot

Ko imamo vzpostavljen osnovni sistem nagrajevanja, se lahko podamo v iskanje novih načinov in aktivnosti. Tako so v Knauf Insulation implementirali prakso medsebojnega nagrajevanja, ki sega v vse ravni podjetja in kjer lahko prav vsak nagradi svojega sodelavca. S tem spodbujajo sodelovanje med oddelki, izražanje pohval ter nagrajevanje izkazovanja njihovih vrednot.

V predstavitvi smo izvedeli, na kakšen način je potekala implementacija sistema medsebojnega nagrajevanja, kako ta deluje v praksi in kakšne so povratne informacije zaposlenih. Prav tako smo se seznanili s prilagoditvami sistema, ki so jih uvedli glede na dosedanje ugotovitve ter zahteve.

09:50
Prenova sistema nagrajevanja: zakaj, kako in kaj smo se naučili
Prenova sistema nagrajevanja: zakaj, kako in kaj smo se naučili

Predhodni sistem nagrajevanja v Agitavitu ni več optimalno naslavljal potreb podjetja in zaposlenih ter ni deloval stimulativno, zato so pred dvema letoma zavihali rokave in začeli proces njegove prenove.

Iz prve roke smo izvedeli, kako so se lotili prenove sistema nagrajevanja, koga vse so vključili v projekt in ključna spoznanja, ki so jih pri tem ugotovili. Seznanili smo se tudi s spremembami, ki so jih uvedli, ter kako te danes živijo.

Q&A
Q&A
Želite spoznati rešitev eHRM?

Z boljšim razumevanjem zaposlenih usmerjate njihovo delovanje in spodbujate večjo učinkovitost podjetja. Preverite, kako vam pri tem pomaga eHRM.

© 2024 - Agitavit