Novica maj 2024

Direktorica Anka Brus gostja Delovega podkasta

»Tudi takrat, ko mi je težko in se počutim nemočno, iščem rešitve,« je na vprašanje o svoji supermoči v podkastu za medijsko hišo Delo izpostavila direktorica Anka Brus.

Anka je bila gostja podkasta Supermoč, ki skozi izkušnje najvidnejših Slovencev, junakov slovenskega posla išče odgovor na vprašanje, »kaj je supermoč«, in dokazuje, da »se da«. Družbo ji je za mikrofonom delala Maja Fesel Kamenik, direktorica podjetja HRM One. Delili sta svoje poglede na poslovne tematike, ob tem pa se dotaknili tudi bolj osebnih temah.

Beseda je v Delovem podkastu med drugim tekla o vplivu tehnologije na naša delovna okolja, različnih oblikah vodenja, potencialu uvedbe štiridnevnega delovnika in ključnih izzivih digitalizacije, prav tako pa sta Anka in Maja spregovorili o tem, kako pridobivata nova znanja, katera knjiga jima trenutno leži na nočni omarici in koliko časa na dan delata.

Vir: Medijska hiša Delo.

Sogovornice so se med drugim dotaknile področja umetne inteligence. »Danes vstop umetne inteligence na globalno sceno postavlja sicer nova vprašanja o človeški identiteti in vlogi tehnologije v našem življenju, a mi, ljudje, znamo priznati zmoto in jo znamo tudi popraviti, medtem ko umetna inteligenca tega ni zmožna. Če navedem en primer: pogovarjala sem se z našim virtualnim HR-asistentom in v odgovorih je bil v zmoti, in ko sem to tudi omenila, je zmotno navedel celo izmišljen vir. Skratka, zmotljiva je ta umetna inteligenca in lahko zavede, če nismo dovolj pozorni,« je poudarila Anka.

Podkast Supermoč najdeš v prispevku Digitalizacija nam ponuja možnost za ponovni človeški stik ali videoposnetku prisluhneš na YouTube.

Podkast je podprla blagovna znamka BetrSign – preprosta in prijazna rešitev za e-podpisovanje, ki jo razvija in trži podjetje SETCCE, d. o. o.

Ne zamudite naših vsebin

Če želite prejemati naše informacije, nam obveščanje dovolite z izborom aktualnih vsebin.

© 2024 - Agitavit